Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Ενδοδοντική θεραπεία (Απονεύρωση)

Η απονεύρωση αποτελεί ενδοδοντική θεραπεία, δηλαδή αντιμετωπίζει προβλήματα των νεύρων (πολφός) και των αγγείων που βρίσκονται στο εσωτερικό των δοντιών και ριζών.

aponevrwsi

Η απονεύρωση εφαρμόζεται όταν ένα δόντι έχει μεγάλη τερηδονική βλάβη, η οποία επηρεάζει τον πολφό, όταν έχει ήδη απονεκρωθεί από μόνο του ή όταν έχει υποστεί ρωγμή ή κάταγμα. Συνήθως ένα δόντι σε αυτή την κατάσταση προκαλεί πόνο, φλεγμονή και οίδημα.

Κατά τη διάρκεια της απονεύρωσης, με τον ασθενή υπό τοπική αναισθησία, γίνεται διάνοιξη του δοντιού κεντρικά και απομακρύνεται ο κατεστραμμένος ή νεκρός πολφικόςιστός  που βρίσκεται στην εσωτερική κοιλότητα. Ακολουθεί σε δύο συνεδρίες ο καθαρισμός, η απολύμανση και η πλήρης αποστείρωση, πριν ο Οδοντίατρος τοποθετήσει για την κάλυψη του κενού ειδικό εμφρακτικό υλικό το οποίο διατηρεί καθαρό και αποστειρωμένο το εσωτερικό του δοντιού. Στη συνέχεια, τοποθετείται σύνθετη ρητίνη και το δόντι σφραγίζεται. Για την προστασία του ή καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια, στεφάνη, ένθετο και επένθετο.

Με τη διαδικασία αυτή, αντί να αφαιρεθεί ένα δόντι το οποίο θα προκαλούσε προβλήματα πόνου, μόλυνσης και αποστήματος, δυσκολίες στη μάσηση και στην αρχιτεκτονική του στόματος, επιτυγχάνεται η διάσωσή του.

Το αποτέλεσμα μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Παρ΄ όλα αυτά, εάν το δόντι επαναμολυνθεί, εάν αποκολληθεί η έμφραξη (σφράγισμα) ή εάν σπάσει, μπορεί να απαιτηθεί νέα ενδοδοντική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση όλων των υλικών που είχαν τοποθετηθεί εσωτερικά και τον εκ νέου καθαρισμό των ριζών, την κάλυψη του κενού και το σφράγισμα σε απολύτως αποστειρωμένο δόντι. Αποτελεί μία οικονομική λύση, όσο χρόνο το δόντι μπορεί να διασώζεται.

entheta&epentheta
aponeurwsh1

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios