Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα βελτιώνουν τόσο πολύ τη λειτουργικότητα του στόματος και αντικαθιστούν τόσο αποτελεσματικά τα φυσικά δόντια σε περίπτωση απώλειας, ώστε να αποτελούν την πλέον επιθυμητή σύγχρονη λύση της προσθετικής.

Εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται είτε για ένα, είτε για πολλά, είτε και για όλα τα δόντια. Αποκαθιστούν πλήρως τη λειτουργία της μάσησης, της φώνησης και την αισθητική περιοχών του στόματος που έχουν μείνει ή πρόκειται να μείνουν χωρίς δόντια, χωρίς τους κινδύνους που εγκυμονεί μία κινητή οδοντοστοιχία.

Οι προσθετικές εργασίες πάνω σε εμφυτεύματα είναι οι εξής:

Πώς λειτουργούν τα εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ουσιαστικά το τμήμα του δοντιού που δεν είναι ορατό και βρίσκεται μέσα στο οστό. Το τμήμα αυτό είναι μία βίδα τιτανίου, που τοποθετείται μέσα στη γνάθο για να αντικαταστήσει τη ρίζα ενός δοντιού που έχει εξαχθεί. Προσφέρει πλήρη σταθερότητα στην προσθετική εργασία που γίνεται στην επιφάνεια και γι΄ αυτό το προσθετικό δόντι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη ενός ισχυρού και υγιούς οστού της γνάθου στο οποίο θα ενσωματοθούν οι βίδες. Εάν δεν υπάρχει επαρκές ούλο και οστό, τότε εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές για την προετοιμασία της γνάθου που δεχθεί τα εμφυτεύματα, όπως η ενίσχυση των μαλακών ιστών με ελεύθερο ουλικό μόσχευμα ή συνθετικό μόσχευμα κολλαγόνου.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, εφόσον χρειάζεται, τότε τοποθετούνται τα εμφυτεύματα.

Η διαδικασία

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται μέσα στο οστό της γνάθου με πολύ μικρούς τρυπανισμούς τους οποίους λόγω τοπικής αναισθησίας ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται. Εάν το οστό της γνάθου είναι καλό και σκληρό, τα εμφυτεύματα μπορούν να φορτιστούν άμεσα και να κατασκευαστεί μια βιδωτή ακίνητη γέφυρα εντός 1-2 ημερών από το χειρουργείο. Εάν όμως το οστό είναι μαλακό τότε αποφεύγεται η άμεση φόρτισή του. Κατασκευάζεται ένα προσωρινό μασελάκι ώστε ο ασθενής να αντιμετωπίσει τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα, έως ότου είναι έτοιμο το οστό. Η επούλωση ενός εμφυτεύματος στο οστό των γνάθων διαρκεί συνήθως 2 – 3 μήνες, αναλόγως με το σε ποια γνάθο γίνεται η αποκατάσταση. Στην άνω γνάθο συνήθως διαρκεί περισσότερο.

Μόλις διαπιστωθεί ότι επιτεύχθηκε η ενσωμάτωσης του εμφυτεύματος στο οστό χωρίς καθόλου κινητικότητα, τότε τοποθετούνται (βιδώνονται) τα δόντια πάνω στην κάθε βίδα. Για την κατασκευή των δοντιών έχει γίνει πλήρης αποτύπωση και έχει δημιουργηθεί εκμαγείο, ώστε να προσομοιάζουν απόλυτα με το δόντι που αφαιρέθηκε. Γίνεται η δοκιμαστική τοποθέτηση, ελέγχονται τυχόν αλλαγές, οριστικοποιείται η επιλογή του χρώματος ώστε να ταιριάζει τέλεια με τα φυσικά δόντια, τα προσθετικά πορσελάνινα δόντια γυαλίζονται και τότε γίνεται η τελική, σταθερή τοποθέτησή τους. Η αποκατάσταση είναι ακίνητη και το δόντι δεν αφαιρείται παρά μόνο από τον Οδοντίατρο.

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios