Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Μερική/ολική οδοντοστοιχία

Η κατασκευή και τοποθέτηση οδοντοστοιχίας αποτελεί κινητή προσθετική εργασία. Από τον αριθμό των δοντιών που έρχεται να καλύψει η οδοντοστοιχία μπορεί να είναι:

Κατά τα τελευταία χρόνια η κατασκευή γεφυρών υποχωρεί έναντι των εμφυτευμάτων, λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων στήριξης οδοντοστοιχιών σε εμφυτεύματα ή πλήρη εμφυτεύματα για την κάλυψη των απωλειών. Ωστόσο, παραμένουν μία σημαντική λύση για άτομα στα οποία η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δεν είναι δυνατή.

Αναλυτικά:

Μερική οδοντοστοιχία

Η μερική οδοντοστοιχία περιλαμβάνει δόντια αντίστοιχα με αυτά που έχουν αφαιρεθεί στην άνω ή στην κάτω γνάθο.  Συγκρατείται από τα πλαϊνά δόντια από τις δύο πλευρές του κενού. Για τη συγκράτηση χρησιμοποιούνται:

Ολική οδοντοστοιχία

Η ολική οδοντοστοιχία (μασέλα) είναι κινητή προσθετική εργασία, καθώς αφαιρείται.

Προϋπόθεση για την κατασκευή της είναι να γίνει εξαγωγή όλων των δοντιών από το στόμα και να επέλθει ένα χρονικό διάστημα, που ποικίλει σε κάθε ασθενή, για την επούλωση των ούλων. Ακολουθεί η λήψη μέτρων με πλήρη αποτύπωση και εκμαγείο, η αποστολή στον Οδοντοτεχνίτη για την κατασκευή της, οι πρόβες για τυχόν προβλήματα δυσκολιών στη μάσηση, ο χρωματισμός, το γυάλισμα και η τοποθέτηση.

merikh-olikh odontostoixia

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios