Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Ένθετα & Επένθετα

Τα ένθετα και τα επένθετα είναι αποκαταστάσεις των οπίσθιων δοντιών, που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο από πορσελάνη ή ρητίνη. Ονομάζονται ένθετα, επένθετα ή υπερένθετα ανάλογα με το μέγεθος και το μέρος του δοντιού που αποκαθιστούν. Παλιότερα οι αποκαταστάσεις αυτές κατασκευάζονταν από χρυσό, αλλά λόγω του υψηλού κόστους και της εξέλιξης των νεότερων υλικών, η χρήση του χρυσού είναι πλέον σπάνια.

Τα ένθετα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που ο οδοντικός ιστός που λείπει είναι αρκετά εκτεταμένος και ένα μεγάλο σφράγισμα θα δημιουργούσε μελλοντικά προβλήματα, διότι η ρητίνη κατά των πολυμερισμό της συρρικνώνεται και μπορεί να δημιουργηθούνε μικροκενά ανάμεσα στο δόντι και το σφράγισμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τερηδόνα.

Αντί του σφραγίσματος, μια άλλη λύση για την αποκατάσταση αυτών των δοντιών είναι η τοποθέτηση στεφάνης, η οποία όμως προϋποθέτει το τρόχισμα του δοντιού και αφαίρεση υγιούς οδοντικού ιστού, ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για τη στεφάνη. Σε περίπτωση που ένα ένθετο αποτύχει μπορούμε πάντα να αποκαταστήσουμε το δόντι με στεφάνη, ενώ το αντίθετο δεν είναι δυνατό. Τα υλικά των ενθέτων είναι είτε ρητίνη που είναι πιο οικονομική λύση, είτε πορσελάνη που είναι πιο αισθητική αλλά πιο ακριβή λύση.

Η διαδικασία για την τοποθέτηση ενός ενθέτου χρειάζεται δύο ραντεβού. Στο πρώτο αφαιρείται από το δόντι το παλιό σφράγισμα και πιθανή τερηδόνα, διαμορφώνεται η κοιλότητα με τον κατάλληλο τρόπο και ακολουθεί η λήψη αποτυπώματος. Στο δεύτερο ραντεβού γίνεται η συγκόλληση του ενθέτου με ειδικά ρητινώδη υλικά, ενώ στο ενδιάμεσο των δύο ραντεβού το δόντι είναι προστατευμένο με προσωρινό σφράγισμα.

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios