Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Προσθετική δοντιών

Προσθετική οδοντιατρική χαρακτηρίζονται όλες οι εργασίες αποκατάστασης ελλειμμάτων των δοντιών ή και στήριξής τους με στόχο την ακινητοποίηση και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους.
Προσθετικές εργασίες είναι οι:

Γενικότερα, η προσθετική χωρίζεται στην ακίνητη προσθετική και στην σύγχρονη προσθετική επί εμφυτευμάτων που αποτελεί μία ιδιαίτερη ενότητα.

Η προσθετική περιλαμβάνει αποκαταστάσεις σε δόντια με έλλειψη εκτεταμένης οδοντικής ουσίας και σε δόντια που έχουν αφαιρεθεί. Από τα σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται, έχει το καθένα διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και διαφορετικό κόστος.

Ο Οδοντίατρος αποτυπώνει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του δοντιού που πρέπει να αποκατασταθεί, παραδίδει στον Οδοντοτεχνίτη το εκμαγείο, ελέγχει στη συνέχεια την άριστη εφαρμογή του, το προσθετικό τμήμα χρωματίζεται στην απόχρωση των γειτονικών δοντιών, ώστε να μη διαφέρει και στη συνέχεια γίνεται η οριστική τοποθέτησή του. Συνήθως προηγείται η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν την ανάγκη χρήσης προσθετικών εφαρμογών και ο καλός οδοντικός καθαρισμός, ώστε να διασφαλιστεί η μη επιμόλυνση της προσθετικής εργασίας.

Οι επιτυχείς προσθετικές εργασίες από τον Οδοντίατρο είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνο διότι βελτιώνουν την αισθητική του στόματος, αλλά διότι αποκαθιστούν προβλήματα μάσησης και ομιλίας, αποτρέπουν τη μετακίνηση και αραίωση των δοντιών στον οδοντικό φραγμό αλλά και την εμφάνιση παθολογικών καταστάσεων στις γνάθους.

Σε ένα έλλειμμα δοντιού που παραμένει χωρίς προσθετική εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ούλο υποχωρεί, το κενό που δημιουργείται σπρώχνει τα δόντια σε άλλη κατεύθυνση, ενώ η καθυστερημένη αντιμετώπισή του με προσθετική εργασία, την καθιστά δυσχερέστερη, δαπανηρότερη και συχνά με αδυναμία επιστροφής στην πρότερη κατάσταση.

Στο Οδοντιατρείο Κομνής εφαρμόζουμε όλες τις σύγχρονες τεχνικές προσθετικής και σας ενημερώνουμε ποια είναι κατάλληλη για εσάς σύμφωνα με τις ανάγκες σας και την οικονομική σας δυνατότητα, μετά από επίσκεψή σας στο Ιατρείο.

Ενημερωθείτε πριν έρθετε για τις δυνατότητες που σας παρέχουμε:

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios