Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Όψεις πρόσθιων δοντιών

Οι όψεις των πρόσθιων δοντιών τοποθετούνται για αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους και αποτελούν μέρος της αισθητικής Οδοντιατρικής. Τέτοιοι λόγοι είναι:

Υπάρχουν δύο τύποι όψεων δοντιών που χρησιμοποιούμε στο Οδοντιατρείο μας:

Όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης σε λεπτές φλούδες, τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια του δοντιού. Το μειονέκτημά τους είναι η σημαντικά μικρότερη αντοχή σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης ή με τη στεφάνη. Αντενδείκνυται για άτομα που τρίζουν τα δόντια τους (βρουγμός), διότι οι όψεις υφίστανται φθορά.

 Επίσης, απορροφά χρωστικές ουσίες από την τροφή ή το κάπνισμα. Έχει μεγαλύτερο κίνδυνο αποκόλλησης ή θραύσης και με την πάροδο του χρόνου χρειάζεται συντήρηση ή αντικατάσταση. Γι΄ αυτό και μία όψη ρητίνης, συνήθως θεωρείται προσωρινή επιλογή.

Οι όψεις ρητίνης αποτελούν τη λιγότερο επεμβατική αισθητική εργασία. Η εφαρμογή της όψης ρητίνης μπορεί να γίνει άμεσα, σε ένα ραντεβού, στο Οδοντιατρείο, χωρίς αναισθησία, εκτός εάν το επιθυμεί ο ασθενής. Το δόντι τροχίζεται ελάχιστα, τόσο ώστε να είναι δυνατή η πρόσφυση της ρητίνης η οποία τοποθετείται σε στρώσεις. Στη συνέχεια, με υπεριώδες φως ή laser επιτυγχάνεται η σκλήρυνσή της και η πλήρης ενσωμάτωση στο δόντι. Εάν χρωματικά ή αισθητικά δεν ικανοποιεί τον ασθενή, μπορεί να διορθωθεί άμεσα χωρίς φθορά στο δόντι ή να επισκευαστεί. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι όψεις ρητίνης κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη, σύμφωνα με την μήτρα (καλούπι) που θα δώσει ο οδοντίατρος και στη συνέχεια συγκολλούνται με ειδική κόλλα πάνω στο δόντι σε δεύτερο ραντεβού.

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης σε πολύ λεπτές φλούδες τοποθετούνται επίσης στο πρόσθιο μέρος του δοντιού. Δημιουργήθηκαν ως ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα φθοράς που είχαν οι όψεις ρητίνης, είναι σημαντικά ακριβότερες, αλλά και πολύ καλύτερες:

Μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα μόνο δόντι για να καλύψουν ένα μικρό σπάσιμο ή άλλου τύπου φθορές και αλλαγή χρώματος, αλλά και στις όψεις όλων των πρόσθιων δοντιών. Αποτελούν πλέον μία επιλογή για όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν μικροατέλειες της οδοντοστοιχίας και να αποκτήσουν ένα λαμπερό χαμόγελο διαρκείας.

Ωστόσο, οι όψεις πορσελάνης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν λείπει μεγάλο μέρος ενός σπασμένου πρόσθιου δοντιού, όταν ένα δόντι έχει ήδη στεφάνη ή σε δόντια τόσο τραβά, που η αλλαγή στην κλήση τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μεγάλη αφαίρεση οδοντικής ουσίας. Επίσης, σε άτομα με έντονο πρόβλημα περιοδοντίτιδας.

Για την τοποθέτηση των όψεων πορσελάνης, δεν απαιτείται τοπική αναισθησία εκτός εάν την προτιμά ο ασθενής. Ο ιατρός παίρνει το αποτύπωμα του δοντιού και το αποστέλλει σε ειδικό οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Μόλις είναι έτοιμο, γίνεται η δοκιμή με προσωρινή κόλλα και εάν απαιτούνται τυχόν διορθώσεις αποστέλλεται εκ νέου στο Εργαστήριο. Εάν εφαρμόζει άψογα σε σχήμα και χρώμα, τότε η κόλληση γίνεται με ειδική κόλλα που δεν επιτρέπει την αποκόλληση της όψης.

opseis prosthiwn dontiwn

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios