Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Γέφυρες

Οι γέφυρες αποτελούν ακίνητη προσθετική εργασία. Τοποθετούνται για να καλύψουν τα κενά των δοντιών που έχουν χαθεί, εφόσον υπάρχουν γερά δόντια απ’ την μια και την άλλη πλευρά του κενού. Τα δόντια αυτά χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα για την τοποθέτηση και ακινητοποίηση της γέφυρας.

Η γέφυρα μπορεί να δεχθεί ένα ή και περισσότερα δόντια, όταν όμως το κενό αφορά σε πολλά δόντια και τα υπάρχοντα πλαϊνά δόντια στήριξης δεν είναι πολύ γερά ή σταθερά, εγκυμονεί κινδύνους για τη διάρκειά της λόγω της μασητικής πίεσης που δέχεται.

Η γέφυρα μπορεί να δώσει ένα απολύτως φυσικό, άριστο αισθητικά, αποτέλεσμα. Η διάρκεια ζωής της μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, εάν ο ασθενής φροντίζει το στόμα του και επισκέπτεται συχνά για καθαρισμό τον Οδοντίατρό του.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή μίας γέφυρας, είναι:

Η γέφυρα κατασκευάζεται μετά από διαδοχικά ραντεβού στον Οδοντίατρο. Ο ασθενής που το επιθυμεί, πραγματοποιεί πρώτα καθαρισμό ή και λεύκανση των δοντιών ώστε το χρώμα των πρόσθετων δοντιών της γέφυρας να αποτυπώνει την τελική απόχρωση των δοντιών του λήπτη. 

Πρώτα θα γίνει ο τροχισμός, ακολουθεί η λήψη του αποτυπώματος, ώστε να δημιουργηθεί εκμαγείο. Ακολουθεί η επιλογή χρώματος, η πρόβα του σκελετού, ο έλεγχος της εφαρμογής και των συγκλεισιακών επαφών, το τελικό γυάλισμα. Όταν ολοκληρωθούν οι τυχόν διορθώσεις – αλλαγές, γίνεται η τελική συγκόλληση της γέφυρας.

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios