Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Καθαρισμός δοντιών

Ο καθαρισμός (αποτρύγωση) των δοντιών έχει ως στόχο την αφαίρεση της πέτρας (τρυγίας) και άλλων υπολειμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στα δόντια και συνήθως γίνεται με υπερήχους, για καλό καθαρισμό της υπο-ουλικής πλάκας .

Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πριν η τρυγία και η μικροβιακή πλάκα προκαλέσουν φλεγμονή και αιμορραγία στα ούλα κατά το βούρτσισμα. Σε περίπτωση παραμέλησης, προκαλείται ουλίτιδα η οποία εξελίσσεται σε περιοδοντίτιδα ή περιεμφυτευματίτιδα. Αυτό σημαίνει ότι το δόντι αρχίζει να χάνει προοδευτικά την στήριξή του, η οποία οδηγεί σε απορρόφηση του οστού που το περιβάλλει, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται κινητικότητα ή και απώλεια δοντιού, ακόμη και εάν είναι υγιές.

Η πρόληψη που επιτυγχάνεται με τον οδοντιατρικό καθαρισμό σώζει τα δόντια. Είναι αναγκαίος για την αφαίρεση της υπο-ουλικής πλάκας, η οποία έχει εισχωρήσει κάτω από την ένωση του ούλου με το δόντι και προκαλεί τις παθήσεις των ούλων.

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε στο οδοντιατρείο μας είναι η συσκευή υπερήχων η οποία δουλεύει με δόνηση και ταυτόχρονο καταιονισμό με σπρέι νερού. 

Μετά τον καθαρισμό, ακολουθεί η διαδικασίας της στίλβωσης (γυάλισμα των δοντιών) με ειδικό βουρτσάκι που διαθέτει το σύστημα και ειδική αποτριπτική πάστα, ώστε να αφαιρεθούν χρωστικές ουσίες και όλα τα μαλακά υπολείμματα από τα δόντια.

Ο καθαρισμός είναι ανώδυνος, ενώ σε ασθενείς με έντονη ευαισθησία των δοντιών ή και των ούλων, εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές.  

Ο καθαρισμός συνιστάται να διενεργείται μία φορά το εξάμηνο ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του Οδοντιάτρου.

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios