Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Εκδήλωση: Η αξία συμμετοχής της Τ.Α στο ΕΣΥ

Σε εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί – Η αξία συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο σύστημα Υγείας» που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 2022, συμμετείχε ως ομιλητής ο Θανάσης Κομνής Οδοντίατρος, Μέλος Δ.Σ. Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και από τα ιδρυτικά μέλη του κοινωνικού ιατρείου Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του, ανέδειξε τη σημαντική συμβολή που θα μπορούσε να έχει η Τ.Α στην καθημερινή υγεία των πολιτών περιέγραψε την ανύπαρκτη δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη και μίλησε για την ανάγκη φροντίδας της στοματικής υγιεινής αλλά και τη συσχέτισή της με σημαντικές ασθένειες.
Πρότεινε δημοτική οδοντιατρική περίθαλψη με τη δημιουργία δημοτικών οδοντιατρείων καθώς και τη δημιουργία ομάδας υγείας γειτονιάς που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές επίσης, ο  πρώην Υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, ο Καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο Καθηγητής Παθολογίας Α.Π.Θ, Διευθυντής Δ’ Παθολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο και π. Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Γαρύφαλλος Αλέξανδρος,  ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Γ.Ν.Θ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο Γιατρός, Γενικός Οικογενειακός – Επειγοντολόγος, Διευθυντής Τ.Ε.Π Γ.Ν Κιλκίς και μέλος του Συντονιστικού της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»  Πέτρος Παππάς, ο Γιατρός, Καρδιολόγος, Μέλος Δ.Σ Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Σκέντος Γεώργιος, ο Ιατρός Ε.Σ.Υ. παθολόγος και πρώην διοικητής της 4ης Υ.Π.Ε Μακεδονίας Στρατής Πλωμαρίτης.

Οι ομιλητές περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Σ.Υ τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα αυτά τα δυόμιση χρόνια της πανδημίας, την ανάγκη στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios