Τσιμισκή 95

(Διαγώνιος)
Θεσσαλονίκη

2310 281 985

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Ημι-Έγκλειστος φρονιμίτης

Έγκλειστοι και ημι-έγκλειστοι φρονιμίτες

Οι φρονιμίτες είναι τα τελευταία δόντια που αναπτύσσονται στο στόμα σε ηλικία 16-20 ετών, αλλά μπορεί και σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία, ή μπορεί να μην ανατείλουν καθόλου, διότι δεν βρίσκουν χώρο καθώς η ανάπτυξη των γνάθων έχει ολοκληρωθεί. Αυτοί οι φρονιμίτες, δηλαδή τα τελευταία δόντια στο πίσω μέρος της στοματικής κοιλότητας, παραμένουν τότε έγκλειστα ή ημιέγκλειστα.

Επειδή όμως οι ημιέγκλειστοι φρονιμίτες, δηλαδή που έχουν βγει μόνο λίγο ή λόγω έλλειψης χώρου βρίσκονται υπό κλίση, δεν μπορούν να καθαριστούν σωστά στις περισσότερες περιπτώσεις, αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης στην στοματική κοιλότητα.

Τα συνηθέστερα προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία τους είναι:

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Οδοντίατρος ελέγχει την κατάσταση των φρονιμιτών με πανοραμική ακτινογραφία, ώστε να έχει επαρκείς πληροφορίες για την ακριβή θέση του φρονιμίτη και τη σχέση του με τα γειτονικά ανατομικά στοιχεία και, εάν συντρέχουν λόγοι, συστήνει την εξαγωγή τους.

Η εξαγωγή γίνεται με τοπική αναισθησία. Ο Ιατρός , όπως προαναφέραμε γενικά για τις εξαγωγές, δίνει οδηγίες για παυσίπονα και μόνο εάν απαιτείται, συνταγή για αντιβίωση ώστε να μην μολυνθεί η πληγή, καθώς και οδηγίες για την διατροφή σας κατά τις επόμενες ημέρες.

Υπηρεσίες

athanasios
Με εμπειρία & σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές
Τσιμισκή 95, Θεσσαλονίκη - Για ραντεβού: 2310 281 985
georgios